Chateau Miranda 

 

Na de revolutie gaf de familie Liedekerke-Beaufort in 1886 opdracht aan de Engelse architect Milner om  een kasteel te ontwerpen als zomerverblijf vlakbij Kasteel de Veves.

Tot en met de WO II bleef het kasteel bewoond door de familie.

Na WO II werd het kasteel door de NMBS gebruikt als kindertehuis en vanaf ongeveer 1980 werd het gebruikt voor buitensportactiviteiten voor kinderen.

Sinds 1991 staat het kasteel leeg.

 

Het kasteel raakte snel in verval  Anno 2009 zijn nagenoeg alle 500 ruiten in het kasteel gesneuveld en zijn in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen naar beneden gestort.

De gemeente Celles heeft al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen maar de familie wil tot op heden nog geen afstand doen van het kasteel. Ondanks de aanwezige boswachter, blijft het kasteel een geliefde locatie voor urban explorers.

 

Sinds 2014 staat een hek om een deel van het terrein, er staat een camera aan de hoofdingang (poort) en waarschuwingsborden met de afbeeldingen van een geweer op de plaats waar de omheining stopt. Een klein bijgebouw binnen het terrein blijkt ook bewoond, het kasteel zelf ligt dieper in het domein.

 

Mijn bezoek dateert van januari 2014 nadat we lazen in de krant dat er een sloopvergunning werd gevraagd voor dit mooi kasteel.

Chateau Miranda

PORTRET FOTOGRAAF

door JLopez Foto Creaties

● voor Bedrijven

● voor Communie & Lentefeest

● voor Familie

● voor Uitvaart 

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Volg me hier:

Fotowerk events en klanten  OYPO/JLOPEZ 

Speciaal fotowerk WERK AAN DE MUUR

Wedstrijden VIEWBUG

Fotoclub DIKA

Fotoclub FOCUS POINT

INSTAGRAM

Positieve ervaringen :  check RECENSIES