Featured Posts

Nieuw! Boek vanaf nu online uw fotoshoot

June 19, 2017

1/4
Please reload

Chateau Miranda

January 22, 2015

Familie Liedekerke-Beaufort had dit kasteel als buitenverblijf.

Na WO II werd het kasteel door de NMBS gebruikt als kindertehuis en vanaf ongeveer 1980 werd het gebruikt voor buitensportactiviteiten voor kinderen. Sinds 1991 staat het kasteel leeg.

 

Het kasteel raakte snel in verval  Anno 2009 zijn nagenoeg alle 500 ruiten in het kasteel gesneuveld en zijn in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen naar beneden gestort.

 

De gemeente Celles heeft al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen maar de familie wil tot op heden nog geen afstand doen van het kasteel. Ondanks de aanwezige boswachter, blijft het kasteel een geliefde locatie voor urban explorers.

 

Sinds 2014 staat een hek om een deel van het terrein, er staat een camera aan de hoofdingang (poort) en waarschuwingsborden met de afbeeldingen van een geweer op de plaats waar de omheining stopt. Een klein bijgebouw binnen het terrein blijkt ook bewoond, het kasteel zelf ligt dieper in het domein.

 

Mijn bezoek dateert van januari 2014 nadat we lazen in de krant dat er een sloopvergunning werd gevraagd voor dit mooi kasteel.

 

Klik  hier en ontdek de mooie pracht #Chateau #Miranda

 

Veel plezier.

JLopez Photography

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

November 1, 2018

Please reload

Archive